. Това съобщи за Plovdiv24.bg прокурор Атанас Илиев, от Районна прокуратура.

...
</TD
>. Това съобщи за Plovdiv24.bg прокурор Атанас Илиев, от Районна прокуратура.
Коментари Харесай

Мъжът, пребил жестоко баба си, се оказа познато в Пловдив лице

. Това заяви за Plovdiv24.bg  прокурор Атанас Илиев, от Районна прокуратура.  Касае се за нанесени два поредни побоя над нея. След последния деецът си ляга да спи.

На сутринта дамата, която се грижи за старата баба, я намира в безпомощно положение, с разхвърляни окървавени облекла край нея. Тогава се обажда на тел. 112. Когато лекарите идват, нейният внук хулиган споделя, че няма нужда да се взима в болница, тъй като тя желала да си почине у дома.

Той декларирал това и пред проверяващите. В момента мъжът е задържан за 24 часа, следва до края на деня прокуратурата да му повдигне обвиняване и да го задържи за още 72 часа, сподели прокурор Илиев.

Извършителят е някогашният служител на реда Иван Дачев, наследник на някогашния кмет на община " Марица " Запрян Дачев.

Възрастната жена е живяла в един апартамент с него. Работното обвиняване на прокуратурата против него е по член 128 от Наказателен кодекс, за тежка телесна щета. В хода на разследването се събират още доказателства за превалифициране на обвиняването в " домашно принуждение против беззащитно лице ". Възрастната жена е в болница и в кома.  

Иван Дачев е работил в Трето районно ръководство на Министерство на вътрешните работи. Той е бил уволнен от един от някогашните директори на ОД на Министерство на вътрешните работи, който сега е зам.-кмет по превоза.

Дачев е бил отхвърлен след сигнали против него поради операции по време на осъществяване на служебните си отговорности. Той е проверяван от Инспектората на МВР и за реализиране на нерегламентирана комерсиална активност, защото по време на работа е зареждал машини за кафе.

Преди време против Дачев е формирано и досъдебно произвеждане за дребно безчинство, поради свада с водач и неосигурено му преимущество на пътя. Тогава също е бил във очевидно несъответстващо положение, държал се безочливо и отказал на катаджиите да бъде тестван за алкохол и опиати. За това е бил отведен в ареста на районното, в което в миналото работил.



Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР